Onderzoek van de Provincie Zuid-Holland naar gebruik locatie RTHA

9 augustus 2024

De Provincie Zuid-Holland heeft onlangs aangekondigd onderzoek te laten doen naar het gebruik van de locatie van Rotterdam The Hague Airport. Eenieder (dus ook de Provincie Zuid-Holland) mag onderzoek laten uitvoeren naar alternatief gebruik van de luchthaven. Uiteindelijk kan alleen de minister van Infrastructuur en Waterstaat besluiten of de luchthaven blijft bestaan en in welke vorm. Het huidige kabinet heeft geen plannen om de exploitatie van het luchthaventerrein te wijzigen. Ook Rotterdam The Hague Airport en haar eigenaar Royal Schiphol Group hebben geen plannen om de luchthaven te sluiten of het terrein voor andere doelen te gebruiken.

Het onderzoek van de provincie richt zich op de maatschappelijke en economische waarde van Rotterdam The Hague Airport en wat de waarde van de locatie is voor eventuele alternatieve functies.

RTHA is sinds 2022 bezig met de aanvraag van een nieuw luchthavenbesluit, waarin onder andere wordt vastgelegd waar de luchthaven ligt, en wat de regels en grenswaarden zijn waar de luchthaven zich aan moet houden voor de exploitatie.