Einde parkeercampagne in Overschie

26 juli 2024

De parkeercampagne ‘Doe de buurt een plezier, parkeer niet hier’ is afgelopen. Van 28 juni tot en met 26 juli 2024 stonden er vier trotters in Overschie. Deze grote borden met posters aan beide kanten riepen reizigers op hun auto niet in de wijk te parkeren en gaven aan waar zij hun auto wel konden parkeren. De campagne wordt nu geëvalueerd.

Rotterdam The Hague Airport (RTHA) vindt het vervelend dat er bewoners zijn die overlast ondervinden van reizigers die in de omgeving van de luchthaven parkeren. Vandaar dat we als luchthaven een ontmoedigingscampagne hebben gevoerd – naast de al bestaande online campagnes – om parkeren in Park Zestienhoven en Landzicht te ontmoedigen.

De periode, 28 juni t/m 26 juli, werd specifiek gekozen vanwege de aanloop naar en het begin van de zomervakantie. Reizigers die hun auto parkeren in de wijken rondom de luchthaven is al jaren een ongewenst fenomeen. Bewoners ondervinden hier hinder van, doordat parkeerplaatsen voor hun deuren soms voor langere tijd bezet zijn. Parkeerplaatsen in de wijk zijn voor bewoners en niet voor reizigers.

Reizigers kunnen hun auto parkeren op één van onze officiële parkeerterreinen, die allemaal op loopafstand van de terminal liggen. De campagne is een eigen, op zich zelf staand initiatief geweest van de luchthaven en stond los van activiteiten van andere instanties.